گروه علوم كامپيوتر دانشگاه سمنان با پذيرش دانشجوي دوره كارشناسي علوم كامپيوتر در مهر ماه ۱۳۸۶ آغاز به كار نمود. هم اكنون گروه علوم كامپيوتر داراي 4عضو هيأت علمي فعال با تخصص ها و گرايش هاي متنوع نرم افزار، نظريه محاسبه، سخت افزار، هوش مصنوعي، امنيت اطلاعات و شبكه هاي كامپيوتر است.
از جمله اهداف آينده، بلوغ كافي در جهت رسيدن به شرايط پذيرش دانشجو در رشته گرايش هاي مختلف كارشناسي ارشد و دكتري است. نفوذ فزاينده شاخه هاي مختلف علم كامپيوتر در ابعاد مختلف زندگي بشر، وجود متخصصين در زشته گرايش هاي مختلف علوم كامپيوتر را به يك ضرورت اجتناب ناپذير در زندگي تبديل كرده است.
فارغ التحصيلان اين رشته در صورت كسب مهارت لازم و همگام شدن با تكنولوژي روز به راحتي مي توانند وارد بازار كار شوند. چرا كه در دنياي امروز جنبه هاي مختلف زندگي بشر تحت تاثير مستقيم پيشرفت در دنياي فناوري اطلاعات است.
در ادامه برخي از مشاغل و شرح شغليهاي مطرح در حوزه علمداده و كلانداده معرفي خواهند شد.
1- متخصص علمداده:
جهت ورود به حوزه علمداده نياز به كسب دانش و تخصص در موضوعاتي همانند مهندسي نرمافزار، رياضيات، آمار، متخصص حوزه و... است. ساخت مدلهاي توصيفي، پيشبينانه، استقرار مدلهاي مبتني بر يادگيري ماشين و آمار از وظايف كليدي يك متخصص علمداده است. آشنايي با زبانهاي پايتون و R، نرمافزارهاي رپيدماينر، Knime، SPSS Modeler و توانايي كار با پايگاه دادههاي رابطه و زبان SQL از مؤلفههاي موفقيت در اين فيلد شغلي در بازار كار كشور است. توجه به مهارتهاي نرم همانند خلاقيت، فنون مذاكره، كار تيمي و... سبب تمايز شما در بازار كار خواهد شد.
2- متخصص هوشتجاري:
هوشتجاري مجموعهاي از ابزارها، برنامههاي كاربردي و متدولوژيها است كه با جمعآوري دادهها و تحليل بلادرنگ آن، سبب اتخاذ تصميمات دادهمحور بهينه و بهبود فرايندها در كسبوكار ميشود. درصورتي علاقهمندي به ورود به حوزه هوشتجاري، آشنايي و كسب دانش تخصص در پلتفرمها و فريموركهاي هوشتجاري پايگاه دادههاي Microsoft SQL Server يا Oracle توصيه ميشود. آشنايي با نرمافزارها و ابزارهاي مطرح داشبورد سازي و مصورسازي همانند Qlik, Power BI و Tableau از پيشنيازها ميباشد.
3- مهندس يادگيري ماشين:
بر اساس آمار برترين مشاغل در ايالاتمتحده آمريكا، امسال برترين شغل حوزه مهندسي يادگيري ماشين ميباشد. حوزهاي كاملا جذاب و جديد كه در آينده در داخل كشور نيز توجهات به آن افزايش پيدا خواهد كرد. توانايي پيادهسازي الگوريتمهاي تخصصي يادگيري ماشين، آشنايي با فريموركها و پلتفرمهاي يادگيري عميق، بهينهسازي و توسعه مدلهاي يادگيري ماشين در محيطهاي عملياتي، استقرار مدلها و الگوريتمهاي توزيعي و...از وظايف يك مهندس يادگيري ماشين خواهد بود.
4- توسعهدهنده كلان داده:
يكي از مشاغل كليدي در حوزه Big Data، توسعهدهنده كلان داده ميباشد. وظيفه اصلي يك توسعهدهنده كلان داده استقرار و توسعه محصولات و سامانههاي نرمافزاري در مقياس كلان داده خواهد بود. آشنايي با پايگاه دادههاي غير رابطهاي(NoSQL) و رابطهاي، تخصص در پلتفرمها و كتابخانههاي اكوسيستم آپاچي هدوپ و اسپارك، توانايي مديريت، نگهداري و انتقال بلادرنگ دادهها، آشنايي با معماريهاي پردازشي توزيعشده و... از وظايف اين حوزه كاري ميباشد.
5- تحليلگر كلان داده:
در فيلد Big Data Analysis و فرصتهاي شغلي اين حوزه هدف اصلي استقرار مدلهاي تحليلي بر روي دادگان حجيم ميباشد. آشنايي با پلتفرمها و كتابخانههاي تحليلي كلان داده همانند كتابخانههاي يادگيري ماشين هدوپ(Mahout)، اسپارك(Spark Mllib)، تخصص در مفاهيم يادگيري ماشين و استقرار مدلهاي پيشبينانه و توصيفي از نيازمنديهاي اين حوزه هست. در اين فيلد نيز زبان پايتون بهترين انتخاب خواهد بود.
6- متخصص متنكاوي:
يكي از فيلدها جذاب كه بهتازگي توجهات به آن بر اساس كاربردها و كاركردهاي كه دارد افزايش يافته است حوزه متنكاوي ميباشد. در اين حوزه هدف استقرار مدلهايي در جهت تحليل و آناليز دادگان متني و بدون ساختار موجود در سازمان همانند باشگاه مشتريان، شبكههاي اجتماعي، كامنتها و... ميباشد. جهت ورود به اين حوزه نياز به آشنايي با زبانهاي برنامهنويسي همانند پايتون، جاوا يا R خواهيد داشت. آشنايي با مفاهيم اصلي و پايه يادگيري ماشين و دادهكاوي نيز از پيشنيازها ورود به اين حوزه است.اين بازار در كشور ما در حال ظهور است و در اكوسيستم ايران در ابتداي راه قرار دارد. |