مقدمه
رشته ریاضی به عنوان مادر علوم، با بیش از یکصد و سی شاخه و گرایش مختلف و متنوع، علاوه بر آنکه در خدمت سایر علوم، موجبات پیشبرد اهداف و گره گشایی از مسایل آن هاست، همواره در گسترش مرزهای دانش بشری پیشتاز علوم بوده است. در برخی زمینه ها، ریاضی همگام با علوم مختلف در حل مسایل آن ها پیش می رود و در برخی زمینه ها، همزمان با رفع مشکلات و موانع موجود در مسیر پیشرفت سایر علوم، با طرح مسایل جدید جلوتر از زمان پیش می رود. در طی تاریخ علم بارها مسایلی در ریاضی طرح و حل شده است که ده ها و حتی صدها سال بعد به مرحله کاربرد رسیده اند.
ریاضیدانان و ریاضی کاران بسیاری در تاریخ علم کشورمان خدمات ارزنده ای در جهت پیشبرد جهانی علوم و توسعه ریاضی در ایران عزیزمان انجام داده اند که نام آن ها را در تاریخ علم ایران و جهان جاودانه کرده است. از خوارزمی و خیام و غیاث الدین جمشید کاشانی گرفته تا حسابی و هشترودی و شهریاری در کنار صدها ریاضیدان برجسته ایرانی در حال و گذشته این مرزو بوم که در معتبرترین دانشگاههای دنیا مشغول کار بوده و هستند. در این میان نام هایی چون لطفی عسگرزاده وجود دارند که نظریه پردازی های او در تمام علوم نفوذ کرده و تاریخ علم دنیا دانشمندی با این تعداد ارجاع به نظریاتش کمتر به خود دیده است.
معرفی دانشکده
دانشگاه سمنان نیز در جهت همگامی قدرتمندانه تر با جامعه علمی کشور در توسعه علم ریاضی، در خرداد ماه سال 1389 مجوز تاسیس دانشکده ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر را از وزارت علوم تحقیقات و فناوری کسب کرد. گروه ریاضی دانشگاه از سال 1369 و گروه های آمار و علوم کامپیوتر به ترتیب از سال های 1386 و 1387 شروع به کار کرده بودند.