معرفی دانشکده:
دانشگاه سمنان با هدف تقویت جایگاه خود در عرصه علوم ریاضی و همگامی با تحولات علمی کشور، در خرداد ماه 1389 موفق به اخذ مجوز تأسیس دانشکده ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر شد. اگرچه شروع کار آموزش ریاضی در این دانشگاه به سال 1369 و تأسیس دانشکده تربیت دبیر مهدیشهر بازمیگردد، اما از سال 1379 با جذب دانشجو در رشته ریاضیات و کاربردها، گامهای جدیتری در جهت توسعه این رشته برداشته شد. گروههای آموزشی آمار و علوم کامپیوتر نیز به ترتیب در سالهای 1386 و 1387 به این مجموعه اضافه شدند.
این دانشکده در حال حاضر در17 رشته گرایش در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می پذیرد. تعداد کل دانشجویان دانشکده در حال حاضر حدود ۴۶۰ نفر و تعداد هیات علمی ثابت آن 27 نفر است .ساختمان اصلی دانشکده 3500 متر مربع و ساختمان کلاس ها که با دانشکده های فیزیک و شیمی مشترک است 3109 متر مربع مساحت دارد. سه مرکز کامپیوتر با حدود 100 کامپیوتر در ساختمان اصلی دانشکده مورد استفاده دانشجویان قرار می گیرد.(یک مرکز برای عموم دانشجویان پردیس و دو مرکز اختصاصی برای دانشجویان رشته آمار و رشته علوم کامپیوتر) .
شتاب دادن به امور پژوهشی و بالا بردن کیفیت آموزشی از اولویت های اول این دانشکده است.
گروه ریاضی: رشته ریاضی به عنوان مادر علوم، با بیش از یکصد شاخه و گرایش مختلف و متنوع، علاوه بر خدمت رسانی به سایر علوم، موجب پیشبرد اهداف و گره گشایی از مسائل آن هاست. ریاضی همواره در گسترش مرزهای دانش بشری پیشتاز علوم بوده است. در برخی زمینهها ریاضی همگام با علوم مختلف در حل مسائل آنها پیش رفته و در برخی دیگر از زمینه ها، همزمان با رفع مشکلات و موانع موجود، در مسیر پیشرفت سایر علوم با طرح مسائل جدید به لحاظ کاربرد جلوتر از زمان پیش می رود. در طی تاریخ علم بارها مسائلی در ریاضی طرح و حل شده است که دهها و حتی صدها سال بعد به مرحله کاربرد رسیدهاند.
در حال حاضر، گروه ریاضی دانشگاه سمنان با داشتن 17 عضو هیأت علمی فعال و با بهرهگیری از دانش و تجربه اعضای هیأت علمی خود، در زمینههای مختلفی همچون جبر، آنالیز، آنالیز عددی، بهینهسازی و ریاضیات مالی فعالیت میکند. این گروه از سال 1379 در مقطع کارشناسی رشته ریاضیات و کاربردها، از سال 1383 در مقطع کارشناسی ارشد و از سال 1389 در مقطع دکتری پذیرش دانشجو دارد.
گروه آمار: گروه آمار دانشگاه سمنان با پذیرش دانشجوی دوره کارشناسی آمار در مهر ماه ۱۳۸۶ آغاز به کار نمود. این گروه با تکمیل کادر هیأت علمی خود به سرعت مراحل رشد و ترقی را پشت سرگذاشت به طوری که دوره کارشناسی شبانه در سال 1388 در گروه آمار راه اندازی گردید. به دنبال گسترش ابعاد کاربردهای علم آمار و با نیازسنجی جامعه و استان سمنان در سال ۱۳۹۲ دوره کارشناسی ارشد آمار ریاضی دایر و اولین دوره دانشجویان کارشناسی ارشد در گرایش آمار ریاضی پذیرش شدند. همچنین در سال 1401 دوره کارشناسی ارشد آمار اقتصادی و در سال 1402 دوره کارشناسی ارشد علم داده در گروه آمار دایر گردید. هم اکنون گروه آمار دارای 5 عضو هیأت علمی فعال و ۲ بورسیه دکترای خارج با تخصص ها و گرایش های متنوع قابلیت اعتماد، طرح آزمایشها، مدلسازی، فرآیندهای تصادفی، آمار چند متغیره، استنباط آماری، آمار فضایی، نظریه احتمال، استنباط بیزی، اقتصادسنجی و اقتصادسنجی بیزی می باشد که از جامعیت و فراگیری منحصر به فردی در یک مجموعه واحد برخوردار است.
فارغ التحصیلان این رشته می توانند در سازمانها و ادارات امور آماری را مدیریت کرده و نیازهای آماری صنایع از جمله کنترل کیفیت، طرح آزمایشها و تحلیل دادهها را برآورده سازند و می توانند نقش مشاور آماری را در کلیه پژوهشهای علمی علوم پایه، کشاورزی، علوم انسانی و علوم پزشکی ایفا نمایند.
گروه علوم کامپیوتر: رشته علوم کامپیوتر پل ارتباطی بین دانش کامپیوتر و ریاضیات است. هدف از این رشته تربیت متخصصانی است که با دید ریاضی و منطقی به حل مسائل مطرح در حوزه علوم کامپیوتر، ریاضیات و یا سایر رشتهها میپردازند. علوم کامپیوتر، رشتهای است که با هدف مطالعه نحوه محاسبات و یا به عبارت دقیق تر، دستیابی به یک روش حل مسئله در کوتاهترین زمان ممکن با دقت بسیار بالا، ایجاد گردید. پایه این رشته، استدلال، منطق و ریاضیات است. در این رشته با ارائه درک مناسبی از تحلیل و تجزیه روشهای حل مسئله به کمک ابزارهای کامپیوتری، زمینههای مرتبط با بهینه سازی، بیوانفورماتیک، ارتباط ریاضیات و کامپیوتر را پوشش میدهد. فارغ التحصیلان این رشته در صورت کسب مهارت لازم و همگام شدن با تکنولوژی روز به راحتی می توانند وارد بازار کار شوند. چرا که در دنیای امروز جنبه های مختلف زندگی بشر تحت تاثیر مستقیم پیشرفت در دنیای فناوری اطلاعات است. گروه علوم کامپیوتر دانشگاه سمنان با پذیرش دانشجوی دوره کارشناسی علوم کامپیوتر در مهر ماه ۱۳۸۷ آغاز به کار نمود. هم اکنون گروه علوم کامپیوتر دارای شش عضو هیات علمی است که چهار نفر ازین اعضا فعال (شامل سه نفر استادیار و یک نفر مربی) و دو نفر مامور به تحصیل هستند. اعضای هیات علمی این گروه، تخصص ها و گرایشهای متنوعی چون نرم افزار، نظریه محاسبه، سخت افزار، هوش مصنوعی، امنیت اطلاعات و شبکه های کامپیوتری را دارا می باشند. همچنین با توجه به گستردگی هوش مصنوعی و فراگیر شدن آن، گرایش هوش مصنوعی یکی از بهترین و پرطرفدارترین گرایش های رشته علوم کامپیوتر می باشد و گروه علوم کامپیوتراز سال 1401 امکان ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد را در این رشته فراهم آورده است .